top of page

1. Τί είναι το MASTERCHECK;
 

Η πρώτη, και μοναδική έως σήμερα, διαδικασία πιστοποίησης μεταχειρισμένου στην Ελλάδα. Είναι μια νέα υπηρεσία της auteco που αφορά σε έναν ανώτερο, πλήρως αναβαθμισμένο τεχνικό έλεγχο μεταχειρισμένου οχήματος συγκριτικά με κάθε άλλον αντίστοιχο έλεγχο στην ελληνική αγορά έως σήμερα και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και αξιόπιστο εργαλείο - σύμμαχο για όλους όσους θέλουν να αγοράσουν ή πουλήσουν μεταχειρισμένο όχημα.
 

Παρέχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από αδειοδοτημένο φορέα ΚΤΕΟ και έρχεται να καλύψει εγνωσμένη ανάγκη στον χώρο πώλησης – αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, εισάγοντας νέα δεδομένα στις αγοραπωλησίες στην χώρα, αποτυπώνοντας την πραγματική κατάσταση ενός μεταχειρισμένου οχήματος.
 

2. Που πραγματοποιείται ο έλεγχος;
 

Το MASTERCHECK είναι ένας πλήρης και ενδελεχής έλεγχος. Δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε υπαίθρια parking ή σε πεζοδρόμια και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το Mastercheck πραγματοποιείται στις υπερσύγχρονες εργαστηριακές υποδομές της auteco σε Αθήνα–Πειραιά–Θεσσαλονίκη με διακριβωμένο και πιστοποιημένο μηχανολογικό εξοπλισμό σύμφωνα με διεθνή πρότυπα αναφοράς.

 

3. Σε τι διαφέρει από έναν άλλο έλεγχο της αγοράς;
 

To MASTERCHECK είναι η πρώτη και μοναδική έως σήμερα διαδικασία πιστοποίησης μεταχειρισμένου οχήματος στην Ελλάδα. Είναι ένα αξιόπιστος και αντικειμενικός έλεγχος και πραγματοποιείται από την auteco που έχει εξουσιοδοτηθεί και αναγνωριστεί από το Υπουργείο Μεταφορών για την διενέργεια Περιοδικών Τεχνικών Ελέγχων Οχημάτων.
 

Τα αποτελέσματα του ελέγχου τεκμηριώνονται με επιστημονικές μεθόδους, εξειδικευμένες μετρήσεις και διαδικασίες που προβλέπονται νομοθετικά.
 

H auteco είναι ανεξάρτητος φορέας ελέγχου που δεν έχει καμία σχέση με αγοραπωλησίες, την επισκευή την συντήρηση οχημάτων και την πώληση ανταλλακτικών.
 

Το MASTERCHECK πραγματοποιείται από επαγγελματίες καταρτισμένους, πιστοποιημένους και αδειοδοτημένους από το Υπουργείο Μεταφορών, με εμπειρία 2.000.000 και πλέον ελέγχων οχημάτων και με ποσοστό ικανοποίησης πελατών που φτάνει το 95%.
 

Τέλος μαζί με το MASTERCHECK παρέχεται και Επίσημο Δελτίο ΚΤΕΟ με ισχύ 2 χρόνων.

 

4. Ποια μέρη του αυτοκινήτου εξετάζονται;
 

Το MASTERCHECK είναι ένας έλεγχος 380 σημείων καλύπτοντας έτσι το σύνολο των τεχνικών συστημάτων του οχήματος.
 

5. Πόση ώρα διαρκεί ο έλεγχος;
 

Το MASTERCHECΚ είναι ένας εξαιρετικά λεπτομερής έλεγχος. Η διάρκεια του ελέγχου καθορίζεται από την κατάσταση του οχήματος. Κατά την διάρκεια του ελέγχου μπορείτε να παραμείνετε στους άνετους χώρους αναμονής απολαμβάνοντας το ρόφημα της αρεσκείας σας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να παραλάβουμε το όχημά σας από το σημείο που επιθυμείτε (διεύθυνση κατοικίας, εργασίας κτλ) να το ελέγξουμε και να σαν το επιστρέψουμε την ώρα που επιθυμείτε. Όλα αυτά χωρίς καμία πρόσθετη χρέωση (Μόνο για Αττική)
 

6. Πόσο κοστίζει;
 

Το συνολικό κόστος του MASTERCHECK ανέρχεται στα 130€. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται:

α/ Επίσημο δελτίο ΚΤΕΟ ισχύος 2 ετών με παράλληλη ισχύ ως Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ) για 1 έτος
(*στα ενάριθμα κυκλοφορούντα οχήματα)

β/ 18σέλιδη λεπτομερής τεχνική αναφορά του οχήματος.

γ/ Δωρεάν υπηρεσία παραλαβής-παράδοσης των οχημάτων στον χώρο σας για την Αττική. Οι οδηγοί μας είναι πλήρως εκπαιδευμένοι και η μεταφορά καλύπτεται ασφαλιστικά από κινδύνους αστικής & επαγγελματικής ευθύνης.

 

7. Μπορώ να κάνω MASTERCHECK αν το όχημα μου ΔΕΝ διαθέτει Δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ;
 

Ναι. Παράλληλα με το έλεγχο MASTERCHECK πραγματοποιείται ο υποχρεωτικός από την Ελληνική Νομοθεσία Περιοδικός Τεχνικός Έλεγχος και εκδίδεται Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ΚΤΕΟ ισχύος 2 ετών με παράλληλη ισχύ ως Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ) για 1 έτος. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου είναι υποχρεωτικό δικαιολογητικό για την μεταβίβαση ενός οχήματος.

8. Μπορώ να κάνω MASTERCHECK αν το όχημα μου διαθέτει Δελτίο ΚΤΕΟ;
 

Ναι. Εφόσον το όχημα διαθέτει δελτίο σε ισχύ το MASTERCHECK μπορεί να διενεργηθεί χωρίς την έκδοση νέου Δελτίου ΚΤΕΟ. Προτείνεται όμως να γίνεται παράλληλα με νέο Περιοδικό Τεχνικό Έλεγχο για να λάβετε ανανεωμένο ΔΤΕ που θα έχει ισχύ για 2 ακόμα χρόνια.

9. Το όχημα μου δεν έχει υποχρέωση διενέργειας ελέγχου ΚΤΕΟ (όχημα μικρότερο της 4ετίας).
Μπορώ να κάνω MASTERCHECK;|

 

Ναι. Το MASTERCHECΚ διενεργείται σε όλα τα οχήματα ανεξάρτητα από το αν έχουν την υποχρέωση ή όχι διενέργειας ελέγχου ΚΤΕΟ

 

10. Σε ποιες κατηγορίες οχημάτων μπορεί να διενεργηθεί ο έλεγχος MASTERCHECK;
 

Ο έλεγχος MASTERCHECK διενεργείται σε Επιβατικά Οχήματα καθώς και σε Ελαφρά Φορτηγά με Μεικτό Βάρος <3.5tn
 

11. Εκδίδεται κάποιο πιστοποιητικό με το MASTERCHECK;
 

Με την ολοκλήρωση του ελέγχου εκδίδεται μια λεπτομερής 18σέλιση Τεχνική Αναφορά του οχήματος καθώς επίσης και το νέο επίσημο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ΚΤΕΟ ισχύος 2 χρόνων και παράλληλης ισχύς σαν Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ) για 1 έτος.

 

12. Η Τεχνική Αναφορά για πόσο καιρό ισχύει;
 

Το MASTERCHECK είναι ένας ενδελεχής έλεγχος που σκοπό έχει να αναδείξει την πραγματική τεχνική κατάσταση του οχήματος την χρονική στιγμή που πραγματοποιείται ο έλεγχος. Συνεπώς δεν έχει κάποια χρονική διάρκεια ισχύος.

13. Τι γίνεται όταν σε ένα όχημα διαπιστωθούν βλάβες.
 

Ο εντοπισμός μιας αστοχίας σε κάποιο από τα τεχνικά συστήματα του οχήματος, η οποία επηρεάζει την οδική ασφάλεια, συμβάλει στην έγκαιρη επιδιόρθωσή της και κατά συνέπεια στην πρόληψη ατυχημάτων. Ακόμα και στην περίπτωση που η αστοχία αυτή δεν επηρεάζει άμεσα την τεχνική κατάσταση του οχήματος η έγκαιρη επιδιόρθωσή της σας προστατεύει από μελλοντικές χρονοβόρες και πιο κοστοβόρες επισκευές.

 

Στις περιπτώσεις διαπίστωσης αστοχιών, εκδίδεται ένα προσωρινό Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου διάρκειας 30 ημέρων. Μέσα σε αυτό το χρονικό περιθώριο το όχημα θα πρέπει να επανέλθει αφού πρώτα αποκαταστήσει τις διαπιστούμενες αστοχίες.

 

14. Γιατί να κάνω MASTERCHECK αν θέλω να πουλήσω το αυτοκίνητό μου;
 

Ο έλεγχος MASTERCHECK αποτελεί τον μοναδικό έως σήμερα πιστοποιημένο έλεγχο ανεξάρτητου μέρους, από αδειοδοτημένο φορέα ΚΤΕΟ στην Ελλάδα.
 

Ο έλεγχος MASTERCHECK ενισχύει την αξιοπιστία σας έναντι των υποψηφίων αγοραστών ενισχύοντας την εμπορική αξία του αυτοκινήτου σας.
 

Με το MASTERCHECK αποφεύγετε την σπατάλη πολύτιμου χρόνου για την προσκόμιση του οχήματος για ελέγχους από υποψήφιους αγοραστές
 

Τέλος το MASTERCHECK μπορεί να αυξήσει το πλήθος των υποψήφιων αγοραστών από άλλες πόλεις.
 

15. Γιατί να κάνω MASTERCHECK αν θέλω να αγοράσω αυτοκίνητο;
 

- Γιατί είναι η πρώτη και μοναδική έως σήμερα διαδικασία πιστοποίησης μεταχειρισμένου οχήματος στην Ελλάδα.
 

- Γιατί μου προσφέρει τον πιο πλήρη και λεπτομερή τεχνικό έλεγχο που μπορώ να έχω. Ο έλεγχος ΜASTERCHECK καλύπτει 380 σημεία του οχήματος ενώ οι μετρήσεις γίνονται σε εγκεκριμένες από το κράτος εργαστηριακές υποδομές με διακριβωμένο και πιστοποιημένο μηχανολογικό εξοπλισμό σύμφωνα με διεθνή πρότυπα αναφοράς. Όχι στο πεζοδρόμιο ή σε υπαίθρια Parking. Κανείς άλλος αντίστοιχος έλεγχος μεταχειρισμένου δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά.
 

- Γιατί εξασφαλίζω αμεροληψία. Τον έλεγχο διενεργεί η auteco, ένας φορέας εξουσιοδοτημένος – αναγνωρισμένος από το κράτος και προπαντός ανεξάρτητος. Χωρίς καμία σχέση με αγοραπωλησίες οχημάτων, επισκευές και πώληση ανταλλακτικών. Ο τεχνικός έλεγχος είναι το αποκλειστικό αντικείμενό μας. Και είναι αδιάβλητος.
 

- Γιατί εμπιστεύομαι τους κορυφαίους μηχανικούς - ελεγκτές. Επαγγελματίες καταρτισμένους, πιστοποιημένους και αδειοδοτημένους από το Υπουργείο Μεταφορών, με εμπειρία 2.000.000 και πλέον ελέγχων οχημάτων και με ποσοστό ικανοποίησης πελατών που φτάνει το 95%.
 

- Γιατί μπορώ να ξέρω τα πραγματικά χιλιόμετρα του οχήματος. Οι χιλιομετρικές ενδείξεις και η πραγματική ταυτότητά του επαληθεύονται κατευθείαν στη μηχανογραφική βάση πληροφοριών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών (Υ.ΜΕ.) Η auteco, όντας συνδεδεμένη on-line με τη βάση πληροφοριών του Υπουργείου, αντλεί και παρέχει σε πραγματικό χρόνο τα πιο έγκυρα στοιχεία.
 

- Γιατί δεν χάνω χρόνο και χρήμα σε αμφίβολους ελέγχους. Με το MASTERCHECK, γνωρίζετε την πραγματική κατάσταση ενός μεταχειρισμένου οχήματος και δεν

προχωράτε στα τυφλά σε μια αγοραπωλησία. Σαν αγοραστής έχετε τη σωστή εκτίμηση για την αξία του οχήματος που σας ενδιαφέρει. Σαν πωλητής απομακρύνετε την όποια αμφιβολία του υποψήφιου αγοραστή.
 

- Γιατί εξυπηρετούμαι εύκολα και γρήγορα. Οι έλεγχοι γίνονται καθημερινά σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη
 

- Γιατί νιώθω απόλυτη σιγουριά. Τα αποτελέσματα του τεχνικού ελέγχου MASTERCHECK τεκμηριώνονται με επιστημονικές μεθόδους, εξειδικευμένες μετρήσεις και διαδικασίες που προβλέπονται νομοθετικά. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αυθαίρετα ή ανακριβή. Επιπλέον συγκεντρώνονται σε πλήρη φάκελο με φωτογραφίες και video όπου απαιτείται. Τέλος, παρέχεται Επίσημο Δελτίο ΚΤΕΟ με ισχύ 2 ετών.


16. Μένω στην επαρχία και ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα αυτοκίνητο που βρήκα σε αγγελία που βρίσκεται σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη. Μπορώ να κάνω MASTERCHECK;
 

Βεβαίως! To MASTERCHECK είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να γνωρίζετε την πραγματική κατάσταση του οχήματος. Δεν απαιτείται η δική σας φυσική παρουσία Εφόσον έρθετε σε επικοινωνία με τον υποψήφιο αγοραστή, μπορείτε να προγραμματίσετε το ραντεβού σε κάποια από τις εγκαταστάσεις μας και να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος MASTERCHECK. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου θα σας σταλεί ηλεκτρονικά με e-mail η 18σέλιδη αναλυτική τεχνική αναφορά του οχήματος. Έτσι, δεν προχωράτε στα τυφλά στη αγορά ενός αυτοκινήτου ακόμα και αν βρίσκεστε. Επιπρόσθετα, αν το όχημα βρίσκεται στην Αττική, υπάρχει η δυνατότητα εφόσον το όχημα μπορεί να κυκλοφορήσει νόμιμα (είναι ασφαλισμένο και διαθέτει πινακίδες) να το παραλάβουμε εμείς από την δ/νση που επιθυμείτε, να διενεργήσουμε τον έλεγχο MASTERCHECK και να το επιστρέψουμε.

Με τον έλεγχο MASTERCHECK, γνωρίζετε την πραγματική κατάσταση ενός μεταχειρισμένου οχήματος και δεν προχωράτε στα τυφλά σε μια αγοραπωλησία.
 

17. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Το κόστος του ελέγχου μπορεί να επιμεριστεί σε μένα και στον πωλητή του αυτοκινήτου;
 

Βεβαίως! Υπάρχει δυνατότητα το συνολικό κόστος να επιμεριστεί και στα δύο εμπλεκόμενα μέρη (πωλητής και αγοραστής). Στόχος του MASTERCHECK είναι να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για τον πωλητή όσο και για τον αγοραστή και να μη υπάρχουν ανεπιθύμητες εκπλήξεις μετά την αγοροπωλησία του οχήματος. Σε κάθε περίπτωση εσείς θα γνωρίζετε την ακριβή κατάσταση του οχήματος και ο πωλητής επιπρόσθετα θα διαθέτει ένα νέο ανανεωμένο Δελτίο ΚΤΕΟ που θα ισχύει για τα επόμενα δύο (2) χρόνια.

18. Που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την υπηρεσία;
 

Όλες τις πληροφορίες για τον έλεγχο MASTERCHECK θα τις βρείτε στο www.mastercheck.gr

19. Πως κλείνω ραντεβού για έλεγχο MASTERCHECK?
 

Καλέστε μας στο 211.4800.220 ή στο 10.20.30* (*χρέωση αστικής κλήσης, εκτός αν άλλο προβλέπεται στον τιμοκατάλογο του παρόχου σας) για τον προγραμματισμό του ραντεβού σας για την ημέρα και ώρα που επιθυμείτε.

20. Ο έλεγχος MASTERCHECK θα καθορίσει και την τελική αξία του αυτοκινήτου;


ΟΧΙ. Ο έλεγχος MASTERCHECK είναι έλεγχος ανεξάρτητου μέρους που σκοπό έχει να αποτυπώσει την πραγματική κατάσταση ενός μεταχειρισμένου οχήματος. H auteco ως ανεξάρτητος φορέας ελέγχου δεν έχει καμία σχέση με αγοραπωλησίες, την επισκευή την συντήρηση οχημάτων και την πώληση ανταλλακτικών.
 

21. Αν κατά την διάρκεια του ελέγχου διαπιστωθούν κάποιες βλάβες μπορώ να τις επιδιορθώσω και να επαναλάβω τον έλεγχο;
 

Ο έλεγχος MASTERCHECK αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση του μεταχειρισμένου οχήματος κατά την στιγμή του ελέγχου. Εφόσον επιδιορθωθούν μπορεί να διενεργηθεί εκ νέου ο έλεγχος MASTERCHECK χωρίς κάποιο περιορισμό.
 

22. Για ένα σχετικά παλαιό όχημα με αρκετές φυσιολογικές φθορές που είναι εμφανείς αλλά ο κινητήρας και τα λοιπά μηχανικά μέρη είναι σε καλή κατάσταση. Ενδείκνυται ο έλεγχος MASTERCHECK;
 

Βέβαια! Ο έλεγχος MASTERCHECK πραγματοποιείται προκειμένου να πιστοποιηθεί η πραγματική κατάσταση του αυτοκίνητου. Καλύπτει το σύνολο των σημείων του οχήματος ενώ οι μετρήσεις γίνονται σε εγκεκριμένες από το κράτος εργαστηριακές υποδομές με διακριβωμένο και πιστοποιημένο μηχανολογικό εξοπλισμό σύμφωνα με διεθνή πρότυπα αναφοράς. Έτσι, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου MASTERCHECK θα έχετε μια πλήρη εικόνα για το αν το όχημα μας μπορεί να κυκλοφορεί στο δρόμο με ασφάλεια και χωρίς να ρυπαίνει καθώς και την κατάσταση όλων των υπολοίπων μερών του οχήματος που δεν επηρεάζουν την οδική ασφάλεια.

23. Αγόρασα πρόσφατα μεταχειρισμένο για τον υιό μου που είναι νέος οδηγός, με αφορά ο έλεγχος MASTERCHECK;
 

Εάν θέλετε να γνωρίζετε την πραγματική κατάσταση του οχήματος που μόλις αγοράσατε, τότε ο έλεγχος MASTERCHECK σας αφορά. Λαμβάνοντας την 18σέλιδη τεχνική αναφορά θα μπορείτε να διαπιστώσετε αν το αυτοκίνητο χρειάζεται κάποια επισκευή. Η έγκαιρη διάγνωση και επιδιόρθωση μιας βλάβης έχει σαν αποτέλεσμα εξοικονόμηση χρημάτων και πολύτιμου χρόνου Τέλος, από το ιστορικό των χιλιομέτρων όπως αυτοί έχουν καταγραφεί στην βάση δεδομένων του Υπουργείου Μεταφορών μπορείτε να διαπιστώσετε τα πραγματικά χιλιόμετρα του οχήματος που μόλις αγοράσατε.

24. Έχω όχημα μέσω leasing, σε τι θα με βοηθούσε ο έλεγχος MASTERCHECK;

Κατά την λήξη της διάρκειας μίσθωσης και πριν την παράδοση του οχήματος, θα έχετε πλήρη εικόνα του οχήματος και θα γνωρίζετε εκ των προτέρων αν και σε ποιο μέρος χρειάζονται επισκευές που κατά κανόνα χρεώνονται κατά την λήξη της περιόδου μίσθωσης.


25. Έχω εταιρία μίσθωσης οχημάτων. Γιατί να ελέγξω τα οχήματα της εταιρίας μου;
 

Η διαδικασία πιστοποίησης mastercheck εξασφαλίζει ότι τα οχήματα προς μίσθωση είναι σε κατάσταση ασφαλούς κυκλοφορίας και άρτιας γενικής κατάστασης εξοπλισμού γενικότερα .

 

bottom of page